понеділок, 20 листопада 2017 р.

Упровадження проекту «Вчимося жити разом» (компонент «Освіта на основі життєвих навичок») у місті Курахове Донецької області



Ми всі хочемо, щоб наші діти вміли любити, творити, були добрими. Школа має стати противагою суспільству, яке молиться на технології та проповідує суцільне споживання. Її завдання — допомогти дітям усвідомити сенс і цінності життя.
Клаус В. Фопель
16-19 листопада 2017 року в місті Курахове відбувся тренінг «Вчимося жити разом» для вчителів початкової школи.
Тренери проекту Заріцький О. О., завідувач відділу соціально-психологічного супроводу розвитку особистості Донецького облІППО, Нікітюк К. В., старший викладач КДПРО Донецького облІППО, ознайомили учасників із концепцією життєвих навичок і тренінговими методами навчання для формування соціальної та здоров’язбережувальної компетентності, надали учасникам можливість усвідомити набутий досвід, відкрито висловити свої думки й почуття.
Три дні плідної роботи дали позитивні результати. Учасники тренінгу навчилися створювати атмосферу, яка забезпечить  учням особливий час і простір у школі, допоможе їм відчути єднання з групою, забезпечить «точку опори». Тренінгові вправи, упроваджені тренерами, спрямовані на те, щоб навчити дітей приймати рішення і діяти з позиції здорового глузду, протистояти негативному соціальному тиску, керувати емоціями, навчитися  жити у світі без насилля.  
Висловлюємо подяку за щиру гостинність та надання комфортних умов для проведення тренінгу директору Курахівської загальноосвітьої школи I-III ступенів №5 Мар'їнської районної ради Донецької області Бобковій Тетяні Миколаївні.
Тренінг пройшов у теплій дружній атмосфері. Усі учасники по завершенню заходу отримали сертифікати, посібники для вчителів та учнів, а також флеш-накопичувачі з матеріалами проекту «Вчимося жити разом».
Дивитись фоторепортаж групи 19


Немає коментарів:

Дописати коментар