вівторок, 21 листопада 2017 р.

Міжнародні візити-зустрічі в освітні заклади Донеччини в межах проекту «Вчимося жити разом»


 

  21 листопада 2017 року представники Бюро гуманітарної допомоги Європейської Комісії (ECHO), Дитячого Фонду ООН (ЮНІСЕФ) та Донецького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти здійснили візити-зустрічі в освітні заклади Донецької області, які у вересні 2017 року приєдналися до проекту «Вчимося жити разом». Зміст проекту включає два компоненти: метою компоненту «Навчання життєвим навичкам» є формування в учнів життєвих навичок, які полегшують адаптацію та сприяють відновленню психологічної рівноваги; друга складова – компонент «Психосоціальна підтримка», спрямована на надання психосоціальної підтримки дітям та підліткам в освітніх закладах. Реалізація проекту здійснюється Дитячим фондом «Здоров’я через освіту» та Національним університетом «Києво-Могилянська академія» у співпраці з Інститутами післядипломної педагогічної освіти та Центрами соціально-психологічної допомоги.
Цього дня свої двері гостинно відчинили освітні заклади, розташовані біля «контактної лінії»: Верхньоторецький навчально-виховний комплекс: загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад Ясинуватського району, Торецька загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 10 та Торецький ДНЗ № 5 «Дзвіночок» Торецької міської ради. Програма зустрічей була насиченою та емоційною. У кожному закладі представники міжнародної делегації мали змогу здійснити екскурсію установою, безпосередньо поспілкуватися з дітьми, педагогами та батьками щодо ефектів проекту, переглянути фрагменти тренінгів з дітьми різного віку в межах двох компонентів проекту «Вчимося жити разом».
Дебріфінг по завершенню візитів-зустрічей показав, що в умовах сьогодення Донецького регіону проект «Вчимося жити разом» набуває особливого значення для дітей і дорослих. Адже він сприяє формуванню життєвих навичок – низки психологічних і соціальних компетентностей, які допомагають людині ладнати зі своїм внутрішнім світом і будувати продуктивні стосунки із зовнішнім оточенням.
За визначенням педагогів, дуже вдалим було поєднання навчання одразу за двома компонентами проекту. Це сприяє створенню ефективної системи формування у дітей і підлітків життєвих навичок та надання їм комплексної психосоціальної підтримки під час навчання через предмет «Основи здоров’я» та в позаурочний час через відповідні виховні заходи. 

Немає коментарів:

Дописати коментар