вівторок, 6 грудня 2016 р.

Проект «Вчимося жити разом»: виклики та потреби


14-15 листопада 2016 року в Конференц-холлі «SAGA» м. Краматорська відбувся спільний аналітичний семінар «Освіта з ціллю набуття життєвих навичок та психосоціальна підтримка», організований Дитячим Фондом ООН (ЮНІСЕФ) спільно з Громадською організацією «Освіта через здоров’я» за підтримки департаменту освіти і науки Донецької обласної державної адміністрації.
Метою заходу стала оцінка, приурочена до завершення проекту «Вчимося жити разом», що реалізується Міністерством освіти і науки України, його компонентів «Освіта на основі життєвих навичок» та «Психосоціальна підтримка» в межах ініціативи Європейського Союзу «Діти миру» Служби Європейської Комісії з гуманітарної допомоги та громадянського захисту (ЕСНО).

Відкрила семінар Фатіма Яндієва, спеціаліст із питань освіти, представник зонального офісу Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) у місті Краматорську. Учасників заходу, творчих педагогів і методистів, регіональних тренерів та координаторів проекту «Вчимося жити разом» Донецької та Луганської областей, що безпосередньо його впроваджують, привітали Тетяна Сідашева, заступник директора департаменту – начальник управління освітньої політики та менеджменту департаменту освіти і науки обласної державної адміністрації; Тетяна Ткачова, заступник директора Департаменту – начальник управління освіти і науки Луганської обласної державної адміністрації, в.о. директора; Остап Бодик, в.о. ректора Донецького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти.
Наталія Кияк, офіцер програми з освіти Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні, ознайомила присутніх із метою, завданнями та змістом організації Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні.
Міжнародні консультанти проекту Європейського Союзу «Вчимося жити разом», що реалізується в п’яти областях України, Кріс Тальбот (компонент «Навчання на основі життєвих навичок») та Майк Весселз (компонент «Комплексна психосоціальна допомога дітям, підліткам та родинам, які постраждали внаслідок конфлікту в Україні»), визначили завдання роботи семінару, критерії оцінки ефективності проекту, обговорення сильних та слабких його сторін для того, щоб знайти ресурси для можливого подальшого впровадження.
Володимир Пономаренко, голова фонду «Здоров’я через освіту», координатор компонента «Навчання на основі життєвих навичок» в Україні, розкрив основні досягнення та недопрацювання в розділі компонента «Освіта з ціллю набуття життєвих навичок» у Донецькій та Луганській областях.
Габріел Акімова, представник ЮНІСЕФ (м. Київ), фасилітатор гарячої дискусії, що виникла під час роботи семінару, спрямовувала активних учасників проекту на обговорення пошуку відповідей на важливі питання: Як проводилася робота у двох сферах? Що повинно бути змінено, що необхідно продовжити, що завершити? Як два компоненти проекту «Вчимося жити разом» зміцнюють один одного? Як розгорнути отримані досягнення? Чи доцільно виділяти ресурси для подальшого продовження роботи?
Протягом двох днів плідної роботи на пленарних секціях було розглянуто досвід роботи, обговорені виклики та потреби з життєво важливих умінь та навичок, психосоціальних компетентностей дітей, батьків і педагогів. Представники Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) та міжнародні експерти отримали як конструктивний зворотний зв'язок, так і емоційний позитивний заряд від учасників проекту.










Немає коментарів:

Дописати коментар