пʼятницю, 10 червня 2016 р.

Тренінг в м. Бахмут Донецької області з курсу «Вчимося жити разом» для вчителів середньої та старшої школи
09 – 11 червня 2016 року в загальноосвітній школі № 5 м. Бахмут  пройшов триденний тренінг з «Методики викладання тренінгового курсу «Вчимося жити разом» для учителів середньої та старшої школи цього міста та району.
На тренінгу був присутній спеціаліст з питань освіти, представник Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) Фатіма Яндієва. Вона ознайомила присутніх з метою, завданнями та змістом організації Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні. Головний меседж якої: «Єднаймося заради дітей».  Адже, світова спільнота розглядає освіту як сферу, що має ключове значення для стабільного миру, є способом вивчення і поширення цінностей милосердя та протидії нетерпимості, а також сприяє поступовому зменшенню гостроти конфлікту.
Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) є світовим лідером із захисту прав та інтересів дітей. Фонд працює у понад 190 країнах світу заради захисту й підтримки дітей з моменту їхнього народження і до початку дорослого життя. Програми Фонду фінансуються з добровільних внесків фізичних осіб, компаній, закладів та урядів. Представництво Фонду в Україні відкрито 1997 року. Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) реалізовує програму з розвитку життєвих навичок та психосоціальної підтримки дітей та їхніх родин у Донецькій, Дніпропетровській, Запорізькій, Луганській та Харківській областях України.
Фатіма Яндієва поспілкувалася з регіональним координатором проекту «Вчимося жити разом» в Донецькій області Оленою Спірке та регіональним тренером Олексієм Заріцьким. 
Олена Спірке, регіональний координатор проекту «Вчимося жити разом» (компонент «Освіта на основі життєвих навичок»), методист відділу методичного забезпечення оздоровчої функції освіти Донецького обласного інституту післядипломної освіти, висвітлила хід впровадження проекту в навчальних закладах регіону. Проект «Вчимося жити разом» (компонент «Освіта на основі життєвих навичок»)  буде реалізовуватися через предмет «Основи здоров’я» в середній школі, у 10-11 класах – за рахунок годин варіативного компоненту чи виховних годин з вересня 2016 року.
Олексій Заріцький, регіональний тренер проекту «Вчимося жити разом» (компонент «Освіта на основі життєвих навичок»), завідувач відділу соціально-психологічного супроводу розвитку особистості  Донецького обласного інституту післядипломної освіти, звернув увагу, що тренінг сьогодні є незамінним елементом системи навчання й розвитку в будь-якому навчальному закладі. Тренінг – це насамперед навчання, що опирається на досвід людини.
Педагоги міста Бахмута та району середньої та старшої школи, які були присутні на тренінгу, окрім отримання нової інформації, мали можливість відразу використовувати її на практиці, виробляючи нові навички. Сертифікати тренерів отримали всі учасники цього курсу.
Тренери та учасники тренінгу висловлюють щиру подяку директору ЗОШ № 5 м. Бахмут Просяник Вікторії Володимирівні  за гостинність та комфортні умови для навчання.


Немає коментарів:

Дописати коментар