суботу, 11 червня 2016 р.

Проект «Вчимося жити разом» - це актуально, пізнавально, креативно

На базі Артемівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №5 з профільним навчанням з 06. 06 по 08.06.2016р. пройшов тренінг із «Методики викладання тренінгового курсу «Вчимося жити разом» (компонент «Освіта на основі життєвих навичок»)» для вчителів початкової школи м. Бахмута та Бахмутського району Донецької області.
Проект реалізується МОН України та Дитячим фондом «Здоров’я через освіту», які проводять заходи з формування у школярів життєвих навичок, що сприятимуть позитивній інтеграції в нове середовище, а також з надання дітям і родинам психосоціальної підтримки для підвищення їх здатності опиратися стресу.
Педагоги спробували себе у ролі тренера, ще раз переконалися, що тренінг — один з найефективніших методів засвоєння інформації в групі. Тому саме сьогодні ця форма роботи є незамінним елементом системи навчання й розвитку в будь-якому навчальному закладі.
Триденна програма заходу була насиченою та змістовною. Підсумовуючи, учителі початкової школи зазначили, що даний курс є актуальним, цікавим як для педагогів, так і для учнів І ступеня та їх батьків.
По завершенню тренінгу вчителів (18 осіб) отримали відповідний  Сертифікат, який надає право викладати тренінговий курс «Вчимося жити разом».
Доброзичлива атмосфера, яка панувала під час проведення тренінгу заохочувала вчителів до активної і продуктивної діяльності.

Учасники тренінгу висловили слова вдячності організаторам заходу (Наталії Капінус, завідувачу відділу початкової освіти Донецького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, Олександру Коваленку, завідувачу відділу атестації педагогічних кадрів та закладів освіти Донецького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, Ірині Оніщенко, методисту міського методичного кабінету, Вікторії Просяник, директору Артемівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №5 з профільним навчанням) у формі творчого звіту, а тепер з нетерпінням чекатимуть осені для втілення проекту в шкільне життя.




Немає коментарів:

Дописати коментар