неділю, 22 травня 2016 р.

Навчання за проектом «Вчимося жити разом!» регіональних тренерів початкової школи у м. Києві

З 16 по 20 травня 2016 року в Києві відбувся тренінг для регіональних фахівців «Методика викладання тренінгового курсу «Вчимося жити разом» у початковій школі. Навчання від Донецького регіону пройшли спеціалісти Донецького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, методисти, вчителі початкових класів Бахмутського та Добропільського міських методичних кабінетів.
Мета тренінгу: підготувати регіональних тренерів для подальшого навчання вчителів початкової школи з методики викладання тренінгового курсу «Вчимося жити разом!» у рамках предмету «Основи здоров’я» .

Завдання тренінгу:
1.         Ознайомити учасників з концепцією, змістом і методикою викладання тренінгового курсу «Вчимося жити разом».
2.         Надати всім учасникам можливість спробувати себе в ролі тренера.
3.         Вибірково відпрацювати уроки-тренінги для учнів 1-4-х класів за курсом «Вчимося жити разом».
4.         Ознайомити учасників з вимогами до процесу і результатів тренінгової підготовки педагогів у регіонах.
Тренінговий курс розпочався знайомством. Доброзичливий та позитивний настрій передався всім учасникам.

Голова правління ВГО «Всеукраїнська спілка вчителів і тренерів», керівник проекту «Вчимося жити разом!» Пономаренко Володимир Степанович ознайомив педагогів із концепцією, змістом та методикою викладання тренінгового курсу «Вчимося жити разом!».
Реалізація проекту стала можливою в рамках Меморандуму про співпрацю між Міністерством освіти і науки України та Представництвом Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ). Представництво ЮНІСЕФ в Україні залучило до виконання проекту «Вчимося жити разом» дві організації.
Перша – це громадська організація «Дитячий фонд «Здоров’я через освіту, яка виконує проект в частині впровадження освіти на засадах розвитку життєвих навичок.
З початку року автори та експерти працюють над створенням навчально-методичних матеріалів для вихователів дитячих садків і шкільних вчителів, які викладають предмет «Основи здоров’я», та розробок уроків для учнів молодшого шкільного віку. У травні представники від кожної області пройшли навчання під час всекраїнських тренінгів для тренерів (окремо для початкової школи), а потім, у свою чергу, кожен з підготовлених обласних тренерів протягом літа навчатиме педагогів відібраних базових навчальних закладів у своїй області.
Другим виконавцем проекту «Вчимося жити разом» є Національний Університет «Києво-Могилянська Академія», який виконує проект в частині надання психосоціальної допомоги.
У Донецькій області для участі в даному проекті були зареєстровано140 шкіл.
Воронцова Тетяна Володимирівна, доцент кафедри медико-біологічних та валеологічних основ охорони життя та здоров’я Інституту педагогічних та психологічних досліджень Національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова, представила створені навчально-методичні матеріали для учителів початкових класів та матеріали для молодших школярів.
Регіональні тренери ознайомилися з вимогами до процесу й результатів тренінгової підготовки педагогів у регіонах.
Під час роботи всі учасники мали можливість спробувати себе в ролі тренера та відпрацювали всі уроки-тренінги для учнів 1-4-х класів за курсом «Вчимося жити разом!».
Всі п’ять днів тренінгу були насичені. Учасники отримали багато цікавої та корисної інформації щодо формування життєвих навичок учнів. Кожен успішно проявив себе в ролі тренера про що отримав відповідний сертифікат за успішне навчання методиці викладання тренінгового курсу «Вчимося жити разом» у початковій школі, які вручила Фіцайло Світлана Сергіївна, заступник начальника відділу змісту освіти, мовної політики та освіти Міністерства науки та освіти України.
Зі своїми знаннями та навичками регіональні тренери, а саме: Поуль Валентина Станіславівна, Капінус Наталія Олександрівна, Колган Тетяна Володимирівна, Коваленко Олександр Вікторович, Бабаніна Світлана  Валентинівна, Оніщенко Ірина Валентинівна поділиться з педагогам під час 3-денних тренінгів по області.
Бажаємо регіональним тренерам успішного навчання вчителів основ здоров’я, тренінги якого відбудуться в червні 2016р. у містах Костянтинівка,  Бахмут, Добропілля, Покровськ; у серпні – у Маріуполі та Слов’янську.


















Немає коментарів:

Дописати коментар