середу, 18 травня 2016 р.

Успішно пройшли навчання з «Методики викладання тренінгового курсу «Вчимося жити разом» учителі середньої та старшої школи м. Торецька та м. Словянська  Донецької області


 13 травня 2016 року в загальноосвітній школі № 10 Торецька та загальноосвітній школі № 10 м. м. Слов’янська успішно закінчилися триденні тренінги для учителів середньої та старшої школи з «Методики викладання тренінгового курсу «Вчимося жити разом».
Тренінг – це одночасно: і цікавий процес пізнання себе та інших, і спілкування, і ефективна форма опанування знань, і інструмент для формування умінь і навичок, і форма розширення досвіду.
Навчання пройшли 23 педагоги м. Торецька та 18 педагогів м.Слов’янська.
Регіональні тренери Заріцький О.О., Муха І.М., Поуль В.С. та Спірке О.А.  відмітили, що більшість педагогів вперше познайомилися з методикою проведення тренінгу і змогли попробувати себе в ролі тренерів.
Під час цих тренінгів було створене неформальне, невимушене спілкування, яке відкривало перед групою безліч варіантів розвитку та розв'язання проблеми, заради якої вона зібралася. Всі учасники були в захваті від тренінгових методів, тому що ці методи роблять процес навчання цікавим, не обтяжливим. На цих тренінгах  широко використовувалися методи, які були спрямовані на стимуляцію взаємодії учасників. Усі вони об'єднуються під назвою «інтерактивні техніки» і забезпечують взаємодію та власну активність учасників під час динамічного навчального процесу. Регіональні тренери, подавали матеріали в різний спосіб, що мало більші можливості забезпечити потреби кожної аудиторії й закріпити вивчене.
Всі учителі основної та старшої школи, які були присутні на 3-денному тренінгу з методики викладання тренінгового курсу «Вчимося жити разом», ознайомилися з концепцією, змістом і методикою викладання тренінгового курсу, з вимогами до процесу і результатів пілотування курсу у навчальних закладах, відпрацювали уроки-тренінги для учнів 5-10-х (11-х) класів за курсом «Вчимося жити разом».
Отже, мета даного тренінгу – досягнена, завдання всі виконані!
Наступні тренінги 23-25 травня пройдуть вчителі м.Костянтинівки та Костянтинівського району.















Немає коментарів:

Дописати коментар