середу, 11 травня 2016 р.

Перші тренінги з курсу «Вчимося жити разом»
для вчителів середньої та старшої школи в Донецькій області



11 травня 2016 року в загальноосвітній школі №10 м.Слов’янська та загальноосвітній школі № 10 м. Торецька розпочалися триденні тренінги з «Методики викладання тренінгового курсу «Вчимося жити разом» для учителів середньої та старшої школи.

Основними завданнями цих тренінгів є:
  •       Ознайомити учасників з концепцією, змістом і методикою викладання тренінгового курсу «Вчимося жити разом» (компонент «Освіта на основі життєвих навичок»).
  •         Надати всім учасникам можливість провести в ролі тренера окремі уроки-тренінги.
  •         Вибірково відпрацювати уроки-тренінги для учнів 5-10 (11) класів за курсом «Вчимося жити разом».
  •         Ознайомити учасників з вимогами до процесу і результатів пілотування курсу у навчальних закладах Донецької області.

Перший день тренінгів був насиченим. Учителі ознайомилися з концепцією життєвих навичок і тренінговими методами навчання, з актуальними проблемами і завданнями найближчого розвитку підлітків, як викладати курс «Вчимося жити разом» дітям 5-10 (11) класів.
Регіональні тренери Поуль В.С. та Спірке О.А. у загальноосвітній школі № 10 м.Слов’янська, створивши сприятливу психологічну атмосферу, з’ясування знань учасників з питань здорового способу життя й освіти на основі розвитку життєвих навичок.
Регіональні тренери Заріцький О.О. та Муха І.М. у загальноосвітній школі № 10 м.Торецька провели оцінювання ефективності тренінгу, проаналізували потреби учасників, а знайомство учителів пройшло у теплій та дружній атмосфері.
Всі учасники тренінгів мали можливість усвідомити набутий досвід, відкрито висловити свої думки і почуття, активно та позитивно попрацювати в групах. 














Немає коментарів:

Дописати коментар