пʼятницю, 10 листопада 2017 р.

Освітяни Волноваського району «вчилися жити разом»

08-10 листопада 2017 року відбувся триденний тренінг з теми «Методика викладання тренінгового курсу «Вчимося жити разом» в основній та старшій школі» для педагогів Волноваського району. Учасниками заходу стали 37 осіб, серед яких: методисти інформаційно-методичного центру відділу освіти, директори та заступники директорів з виховної роботи шкіл району, учителі предмету «Основи здоров’я», практичні психологи, соціальні педагоги.
Під час тренінгу педагоги ознайомилися з концепцією, змістом і методикою викладання тренінгового курсу «Вчимося жити разом» на засадах компетентнісного підходу в основній та старшій школі; обговорювали ролі предмета «Основи здоров’я» і курсу з розвитку соціальних навичок «Вчимося жити разом» у формуванні соціальної та здоров’язбережувальної  компетентності; згадували етапи розвитку, актуальні проблеми і завдання найближчого розвитку підлітків.
Найбільший інтерес у педагогів викликала процедура відпрацювання уроків-тренінгів для учнів 5-10 (11) класів за курсом «Вчимося жити разом». Така форма роботи дала можливість учасникам застосувати на практиці отримані знання та навички, спробувавши себе в ролі тренерів.
Працювали педагоги під керівництвом регіональних тренерів: Валентини Поуль – завідувача кафедри дошкільної та початкової освіти та розвитку особистості Донецького облІППО, кандидата психологічних наук, та Олексія Заріцького – завідувача відділу соціально-психологічного супроводу розвитку особистості Донецького облІППО, які не тільки ділилися своїм досвідом щодо проведення тренінгів, але й створювали сприятливу навчальну атмосферу та підтримували учасників.
По закінченню навчання всі учасники отримали сертифікати та необхідні навчально-методичні матеріали для впровадження курсу «Вчимося жити разом» в своїх освітніх закладах. 


Немає коментарів:

Дописати коментар