пʼятницю, 24 лютого 2017 р.

Краматорськ: Реалізація проекту «Садочок – простір дружній до дитини»

Кожна дитина має право відчувати,
що її люблять і що вона може досягти будь-чого
Під таким гаслом 19 — 20 січня 2017 року в межах Проекту «Садочок – простір дружній до дитини»  відбувся навчально-практичний семінар для 28 вихователів, психологів і вихователів-методистів дошкільних навальних закладів міста Краматорська.
Проект здійснюється за ініціативи Представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) та партнерства Всеукраїнського фонду «Крок за кроком», Міністерства освіти і науки України, Національного університету «Києво-Могилянська академія». Захід проводили Нікітюк К.В., старший викладач кафедри дошкільної, початкової освіти та розвитку особистості, та Заріцький О.О., завідувач відділу соціальноно-психологіччного супроводу розвитку особистості Донецького облІППО.
Метою навчально-практичного семінару  було ознайомлення педагогів зі складовими позитивної самооцінки та самоконцепції та їх значення для розвитку дітей, формування в педагогів практичних навичок створення безпечного інклюзивного середовища в дитячому колективі шляхом розвитку життєвих навичок, що сприяють розвитку спільноти, розумінню й ціннісному ставленню до багатоманітності, толерантному ставленню до відмінностей, попередженню проявів упереджень і дискримінації.
У ході дводенного навчально-практичного семінару учасники  досліджували власну самоконцепцію,  визначали чинники, що негативно впливають на розвиток позитивної самооцінки дитини, оволодівали  практиками, що сприяють позитивному особистісному розвитку дошкільника.
Під час практичного блоку учасникам семінару було продемонстровано фрагменти інноваційних педагогічних методик:  «Лялька як персона», «Ранкові зустрічі».
Сподіваємося, що отримані педагогами знання та навички сприятимуть створенню в дошкільних закладах простору, дружнього до дитини.

Немає коментарів:

Дописати коментар