понеділок, 25 липня 2016 р.

Європейський канал Euronews в Торецьку Донецької області на заході проекту «Вчимося жити разом»

21 липня 2016 року в Торецькій загальноосвітній школі № 20 для вчителів, які викладають в 5 – 10 класах, відбулася консультація – тренінг з проекту «Вчимося жити разом» (компонент «Освіта на засадах життєвих навичок»).
На заході були присутні представники європейського інформаційного каналу «Євроньюс». Euronews — провідний європейський цілодобовий інформаційний телеканал, що суміщає відеохроніку світових подій і аудіокоментарів тринадцятьма мовами та охоплює понад 350 мільйонів домоволодінь в 155 країнах світу. Штаб-квартира Euronews розташовується в Екюлі, передмісті французького Ліона.

Репортери  зняли матеріал про захід, а журналістка Моніка Пінна взяла інтерв’ю у Спірке Олени, Мухи Ірини, Філімонової Юлії. Відеорепортаж можна буде побачити 14 вересня 2016 року на каналі Euronews.
Педагоги Донецької області ділилися досвідом, обговорювали актуальні питання своєї роботи.
Наталія Олексіївна Скрипниченко, завідувач методкабінетом Торецького міського відділу освіти, відкрила захід та привітала учасників.
Олена Андріївна Спірке, регіональний координатор проекту «Вчимося жити разом» (компонент «Освіта на основі життєвих навичок»), методист відділу методичного забезпечення оздоровчої функції освіти Донецького обласного інституту післядипломної освіти, висвітлила хід впровадження проекту в навчальних закладах регіону. На сьогоднішній день було проведено 12 триденних тренінгів  з методики викладання курсу «Вчимося жити разом» для вчителів, які викладають у 5-11 класів. Успішно пройшли навчання 270 педагогів, які з нового навчального року, розпочнуть роботу з учнями.
Олексій Олексійович Заріцький, регіональний тренер, завідувач відділу Донецького обласного інституту післядипломної освіти, наголосив що проект «Вчимося жити разом» буде реалізовуватися через предмет «Основи здоров’я» в середній школі, у 10-11 класах – за рахунок годин варіативного компоненту чи виховних годин та нагадав педагогам, як іде розвиток життєвих навичок в учнів.
Ірина Миколаївна Муха розповіла про досвід своєї роботи над цим проектом та у сольовій кімнаті школи провела руханки з педагогами.
Ірина Іванівна Черкащина презентувала роботу Торецької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 20. Провела екскурсію по школі. Представила музей «Світлицю», в якій зібрано вишиті рушники, сорочки, вишивки, предмети народно-декоративного мистецтва та побуту.

Дякуємо всім педагогам, які долучилися до цього заходу.







Немає коментарів:

Дописати коментар