понеділок, 20 червня 2016 р.

Вчителі початкової школи м.Добропілля залучається до проекту «Вчимося жити разом»


Добропільський навчально-виховний комплекс "Спеціалізована школа І-ІІІ ступенів № 4 з поглибленим вивченням окремих предметів – ДНЗ" з 13.06. по 15.06.2016 року радо прийняв тренінг із «Методики викладання тренінгового курсу «Вчимося жити разом»» для вчителів початкової школи міста.

Олександр Коваленко, регіональний тренер проекту «Вчимося жити разом» (компонент «Освіта на основі життєвих навичок»), завідувач відділу атестації педагогічних кадрів та навчальних закладів Донецького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, розпочав роботу заходу та акцентував увагу присутніх на необхідності зміни підходів у викладанні курсу «Основи здоров’я» у початковій школі через проведення тренінгів, які є незамінним елементом системи навчання й розвитку в будь-якому навчальному закладі. Саме тренінг – навчання, що опирається на досвід людини та формує не тільки знання, вміння та навички, а й ставлення.
Своїм баченням розвитку проекту з присутніми поділилась Світлана Бабаніна, регіональний тренер проекту «Вчимося жити разом» (компонент «Освіта на основі життєвих навичок»), вчитель початкових класів Добропільського НВК.
Присутні на тренінгу педагоги міста Добропілля, які працюють у початковій школі, не тільки отримали теоретичну базу щодо впровадження проекту, а й мали можливість відразу використати її на практиці, відпрацьовуючи навички проведення тренінгів. Вчителі спробували себе у ролі тренера і переконалися, що тренінг — один з найефективніших методів засвоєння інформації в групі.
Програма триденного тренінгу була насиченою та змістовною. Підсумовуючи, учителі початкової школи зазначили, що даний курс є актуальним, цікавим як для педагогів, так і для учнів школи І ступеня та їх батьків.
По завершенню тренінгу вчителі отримали відповідний  Сертифікат, який надає право викладати тренінговий курс «Вчимося жити разом».
Позитивна, доброзичлива атмосфера, яка панувала під час проведення тренінгу заохочувала вчителів до активної і продуктивної діяльності.
Свою вдячність за гостинність та комфортні умови учасники заходу висловили І.В.Кальченко, директору Добропільського НВК "Спеціалізована школа І-ІІІ ступенів № 4 з поглибленим вивченням окремих предметів – ДНЗ". 











Немає коментарів:

Дописати коментар