середу, 23 березня 2016 р.

ПРОЕКТ «ВЧИМОСЯ ЖИТИ РАЗОМ»

Мета: 
 1. Сприяння адаптації тимчасово переміщених дітей та підлітків у приймаючих громадах довкола зони конфлікту. 
 2. Розвиток у всіх дітей життєвих навичок розбудови миру і активного громадянства.


Форми впровадження за компонентом «Освіта життєвих навичок»: 

• Тренінгові курси розвитку життєвих навичок, які підвищують стійкість дітей та молоді у складних життєвих обставинах, сприяють їх адаптації у нових навчальних закладах. 
 • Тренінги для педагогів з методики викладання розроблених курсів та створення у навчальному закладі сприятливої психологічної атмосфери для дітей, переміщених із зони конфлікту. Цільова група проекту: Вихованці дошкільних та учні загальноосвітніх навчальних закладів (початкова, основна і старша школа).

 Регіони впровадження: Донецька, Луганська, Дніпропетровська, Харківська і Запорізька області

Завдання проекту щодо охоплення тренінговими курсами:

• 25% навчальних закладів у 5 пілотних областях 
• 50 000 дітей. 

Узагальнені результати для освітнього сектору України 

1. Підготовлені вчителі і вихователі для 25% дошкільних і загальноосвітніх навчальних з інноваційних методики викладання за розробленими курсами. 
2. Понад 170 тисяч дітей охоплено навчанням за розробленими курсами. 
3. Всі вчителі предмету «Основ здоров’я» і вихователі дошкільних навчальних закладів отримають доступ до розроблених ресурсів в електронному вигляді для їх поширення на інші регіони України

4 коментарі:

  1. Організатори проекту
    Про ЮНІСЕФ:
    Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) працює над покращенням життя дітей та сімей на всій території України з 1997 року. ЮНІСЕФ є світовим лідером із захисту прав та інтересів дітей. Фонд працює у понад 190 країнах світу заради захисту й підтримки дітей з моменту їх народження і до початку дорослого життя. Програми Фонду фінансуються з добровільних внесків фізичних осіб, компаній, закладів та урядів. Більше інформації: www.unicef.org.ua. Приєднуйтесь до нас у Twitter, Facebook та ВКонтакте.

    ВідповістиВидалити
  2. Про ЕСНО:
    Служба Європейської Комісії з гуманітарної допомоги та громадянського захисту (ЕСНО) фінансує операції з надання допомоги жертвам природних та антропогенних катастроф і конфліктів за межами Європейського Союзу. Допомога надається неупереджено, безпосередньо людям, які її потребують, без проявів дискримінації чи расових уподобань, етнічної приналежності, релігії, статі, віку, національності чи політичних поглядів.

    ВідповістиВидалити
  3. Про Дитячий фонд «Здоров’я через освіту»:
    Громадська організація Дитячий фонд «Здоров’я через освіту» спрямовує свою діяльність на розробку та впровадження в навчальних закладах програм, які базуються на формуванні у дітей життєвих навичок, які допомагають їм долати виклики щоденного життя та адаптуватися до життя у мінливому світі.
    Організація співпрацює з Агенціями ООН (ЮНЕСКО, ЮНІСЕФ, Фонд народонаселення ООН), ВООЗ, Німецьким бюро співробітництва (GIZ), Агентством США з міжнародного розвитку (USAID), Корпусом миру США в Україні. Національні партнери – Міністерство освіти і науки України, Академія педагогічних наук України, регіональні інститути післядипломної педагогічної освіти, Всеукраїнська громадська організація «Всеукраїнська спілка вчителів і тренерів» (ВСЕСВІТ). Наш сайт: http://helte.org.ua, більше матеріалів на autta.org.ua, Facebook.

    ВідповістиВидалити
  4. Дуже цікавий проект.А як можна приєднатися?

    ВідповістиВидалити