середу, 2 листопада 2016 р.

Естафету впровадження проекту «Вчимося жити разом» у дошкільних навчальних закладах прийняв Маріуполь

Маріуполь із 18.10 по 20.10.2016 року прийняв естафету навчання педагогів дошкільних навчальних закладів із викладання тренінгово-ігрового курсу «Вчимося жити разом».
На триденному тренінгу були присутні вихователі-методисти та вихователі дошкільних навчальних закладів міста Маріуполя, Волноваського та Мангуського районів, які будуть упроваджувати проект із дошкільниками.
Проект «Вчимося жити разом» був ініційований представництвом Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні, Міністерством освіти і науки України з метою формування та розвитку в дітей психосоціальних навичок ефективного спілкування, співчуття, поваги до прав людини, взаємодії, емпатії, запобігання протистоянням та вирішення конфліктів, уміння поводитися в кризових ситуаціях.

Перший день розпочався зі знайомства учасників. Регіональні тренери Поуль Валентина, завідувач кафедри дошкільної, початкової освіти та розвитку особистості Донецького облІППО, кандидат психологічних наук, та Заріцький Олексій, завідувач відділу соціально-психологічного супроводу розвитку особистості Донецького облІППО, зацікавлено, в ігровій формі ознайомили присутніх із програмою та практичними матеріалами проекту, провели демонстрацію ігор та тренінгового заняття.
Другого та третього дня відбувалося представлення педагогами підготовлених занять за методичним посібником до Парціальної програми з розвитку соціальних навичок ефективної взаємодії дітей дошкільного віку. На тренінгу обговорювалися пропозиції та рекомендації щодо впровадження розробок занять, автором яких є доктор психологічних наук, професор Тамара Піроженко та кандидат психологічних наук Олена Хартман.
Педагоги дізналися багато нового про тренінгову систему та методику проведення тренінгових занять, спробували себе у ролі тренерів та дітей, унаслідок чого отримали масу позитивних емоцій та навчилися гармонійно включати в заняття комп'ютерні  технології.
Останній день був присвячений обговоренню тренінгу загалом та питанням, що виникли протягом навчання. Упродовж трьох днів тренінгу була створена атмосфера довіри, емоційного відгуку, вільного самовираження та взаєморозуміння.
Цього ж дня відбулося урочисте вручення сертифікатів.
Завдяки інноваційній подачі матеріалу та креативному відпрацюванню навичок педагоги спалахнули ідеєю швидкого впровадження програми у своїх дошкільних  закладах. Бажаємо успіхів у впровадженні проекту!
Учасники тренінгу висловлюють щиру подяку директору Комунального закладу "Маріупольська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 36 Маріупольської міської ради Донецької області " Карнаушенко Руслані Вікторівні за організацію умов для плідної роботи під час проведення тренінгу.






Немає коментарів:

Дописати коментар