пʼятницю, 12 січня 2018 р.

Тренінг «Вчимося жити разом» у місті Слов’янську



10.01.2018 – 12.01.2018 року в м. Слов’янську на базі загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1 відбувся триденний тренінг «Вчимося жити разом» для вчителів основної та старшої шкіл. Захід охопив 43 учасники Слов’янського, Олександрівського районів та міста Слов’янська, серед яких – 11 заступників директора з НВР та ВР, 2 педагоги-організатори, 11 практичних психологів, 1 вихователь групи подовженого дня (з перспективою роботи в основній та старшій школі) й 18 учителів основ здоров’я.
Тренери проекту – Олексій Заріцький, завідувач відділу соціально-психологічного супроводу розвитку особистості Донецького облІППО, та Наталя Міщенко, методист відділу соціально-психологічного супроводу розвитку особистості Донецького облІППО, – ознайомили учасників із тренінговими методами навчання й використання їх як на уроках основ здоров’я, так і на виховних годинах.
Під час заключної рефлексії тренінгу прозвучало багато теплих слів на адресу всіх організаторів цього проекту. Процитуємо промову однієї з учасниць тренінгу: «Відвідавши тренінг «Вчимося жити разом», хочеться подякувати за надану можливість участі в ньому і, звичайно ж, тренерам, організаторам та стороні, яка приймала учасників тренінгу. Тренінг був цікавий, корисний, необхідний. Уся інформація, отримана впродовж роботи проекту, є вкрай важливою. Перевагою тренінгу є методика його проведення: не просто суха теорія та потік незрозумілої інформації, а інформація доступною мовою як для людини будь-якого віку й будь-якої викладацької професії. Ця інформація подана через вивчення, насамперед, себе та своєї поведінки, характеру. Цей тренінг – мотивація до самовдосконалення й поштовх до подальшої роботи… Це бажання далі розвиватися й вчитися навіть після його завершення. Тренінг дав можливість зрозуміти як себе, так і інших. За допомогою впровадження методик тренінгу збільшується можливість налагодження стосунків у різних сферах, досягнення гармонії як із собою, так і з оточуючими, вирішення питань із найменшими для всіх втратами, уникнення конфліктів. Бажаю тренерам та учасникам тренінгу міцного здоров’я, благополуччя, мирного неба, добробуту, взаєморозуміння в родині. До нових зустрічей, усім творчих успіхів та натхнення!».
По закінченню тренінгу всі учасники отримали сертифікати та необхідні навчально-методичні матеріали.
Висловлюємо щиру подяку за гостинність та технічне забезпечення заходу адміністрації Слов’янської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 1, а саме: директорові Вербицькій Наталі Михайлівні та заступнику директора з виховної роботи Боднарчук Інесі Олександрівні.
Посилання на фотоматеріали з тренінгу групи 28

1 коментар: